Scroll Top

Ontwikkelingshulp in eigen hand

clingendael sibout NoteboomOntwikkelingshulp in eigen hand geven

In Mali hebben wij voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Instituut Clingendael gewerkt aan een manier om toegang en inzicht in oplossingsrichtingen te laten ontstaan in conflictgebieden die voor westerlingen te gevaarlijk zijn.

In een combinatie van fysieke sessies in de (veilige) hoofdstad en op afstand hebben wij inwoners van verschillende etniciteit gemotiveerd om samen aan te geven wat nodig is. Met een mobiele telefoon in de hand hebben ze zelf interviews en opnamen gemaakt om over te dragen waar het om draait en dit uit te leggen aan de wereldgemeenschap. Het moment dat zij voor hun land op de Planetary Security conferentie in Den Haag zelf de toelichting mochten geven was voor het voor mij duidelijk: je kunt ook in buitengewone omstandigheden communities helpen om zichzelf te leren helpen.

Een eerste stapje met een belangrijke doorkijk. Geef de kennis en de kunde binnen een ontwikkelgebied de kans voor zich zelf te spreken

Leave a comment