Scroll Top

Bouwen voor de jonge woningzoekende

Bouwen voor de jonge woningzoekende

Eemland Wonen

Binnen gemeenten wordt steeds duidelijker dat jonge woningzoekenden een stem verdienen bij het ontwikkelen van nieuwe woonruimte. Op deze wijze kan een bijdrage worden geleverd om de huidige schaarste in de toekomst met nieuw passend aanbod te verminderen.

Om deze beweging te versterken hebben wij in Baarn met de gemeente, woningcorporatie, omwonenden, voor en met jonge woningzoekenden een meerstemmig ontwerpproces begeleid voor de herontwikkeling van een complex woningen in een bestaande wijk.

In plaats van gezinswoningen worden nu levensfase bestendige appartementen en tiny houses voorgesteld. Hiermee wordt het woonaanbod in Baarn voor jongeren in de toekomst structureel vergroot. Gelijktijdig is dit een druppel op een gloeiende plaats.  De jonge woningzoekende verdient een permanente stem bij nieuwbouw en renovatie.

Comments (1)

Goed verhaal dat er echt gekeken wordt naar de maatschappelijke noodzaak.

Leave a comment