Scroll Top

Verhalend modeleren van succeservaringen

Verhalend modeleren

In gemeenten zijn veel aansprekende voorbeelden van de wijkaanpak. Het bijzondere is dat deze ervaringen met name in kleinere groepen bekend zijn en als aansprekend voorbeeld worden gezien.

In de gemeente Den Haag hebben we een filmverslag van de wijkaanpak gemaakt voor collega’s. Zo konden we alle leerervaringen op een inspirerende manier overdragen. Uit alle hoeken kwamen reacties los. Het daagt andere collega’s uit  hun eigen vorm voor het inspirerend overdragen van leerervaringen te ontdekken. Dat varieert van interactieve praatplaten tot microlearnings en online leermodules. Hierin leggen medewerkers, op 2e orde leerniveau, hun leerervaringen vast en dragen deze over aan collega’s.

Bouw door op wat is

Een positief voorbeeld van hoe je door kunt bouwen op succeservaringen die je al hebt en deze kan gebruiken als brandstof voor een grotere beweging. Een voorbeeld van hoe je succeservaringen op kan tillen, een podium kunt geven en samen verder kan brengen. Er is ook nog veel te winnen. Leerervaringen aansprekend overdraagbaar maken heeft veel waarde om collega’s op weg te helpen bij de uitdagingen waar zij voor staan.

Leave a comment